Geen heilige
De afgelopen 10 jaar merk ik het bij mezelf, ieder jaar zet ik een paar stapjes richting bewuster consumeren, minder afval genereren en mijn footprint kleiner maken.
Wie mij kent, weet dat ik van mooie spullen houd. Ik reis graag en rijd nog zonder al te veel schuldgevoel het hele land door voor afspraken in mijn privé en werkende leven. Niet bepaald een heilige dus, als het gaat om bewust omgaan met onze planeet.
Zorgelijke keuzes
De ontbossing van de regenwouden in het Braziliaanse Amazonegebied is het afgelopen jaar toegenomen met 22 procent vergeleken met het jaar ervoor.
We begraven onze dierbaren in panty’s die bijna niet afbreekbaar zijn en met mobiele telefoons in onze handen. Op het graf komt een natuursteen die we 1500 km over de weg hebben moeten vervoeren voordat hij hier in Nederland geplaatst kon worden. Je kan er niet omheen, we zijn nog steeds niet goed genoeg bezig met z’n allen.
Een levende doodskist
Dus als er een initiatief voorbij komt in mijn branche waarvan ik denk: Kijk, daar kunnen we een stap de goede richting mee maken”, dan deel ik dat graag.
Voor de mensen die begraven willen worden is er in Delft een bijzondere uitvaartkist ontwikkeld: De loop living cocoon uitvaartkist, ’s werelds eerste levende doodskist. Een kist gemaakt van Mycelium, een natuurlijk materiaal van de wortels van paddestoelen, wat helpt het lichaam helpt compost te worden in plaats van afval. Kijk, dat is gaaf. Daar kan je mee aankomen op de natuurbegraafplaats. We hebben buiten de Randstad prachtige stukken natuur die beschermd zijn en blijven. Hier kunnen mensen hun wens om begraven te worden op een zo natuurlijk mogelijke manier werkelijkheid laten worden.
Dus laat je informeren door jouw uitvaartverzorger en kies hierbij iemand die de nieuwe ontwikkelingen in de gaten houdt. Er kan en mag veel meer dan je denkt!